12 мар. 2010 г.

Iubire - produs alterabil...

Ce ramane dupa o iubire? Nu, nu vreau sa-mi zici durere, suferinta si lacrimi, pentru ca, de fapt, banalitatile astea sunt partea buna a partii rele (daca exista asa ceva, evident )... Ce ramane intre doua persoane care si-au format o familie si care candva au trait o iubire (din cele care iti sunt daruite poate doar o singura data in viata)? Sunt copil, dar nu si naiva... Nu imi poti spune mie ca dupa 20 sau poate 30 de ani de casnicie simti acelasi prim fior de dragoste si, mai ales, nu voi crede ca mai exista inca acea pasiune de candva (sau oricare alt fel de pasiune)... Deci ce ramane? Prietenie? Necesitate? Deprindere? Sau chestia cu "e bine asa, bine ca nu e mai rau"? Sau si mai interesant: faza cu " suntem impreuna pentru ca ne sta bine si mai sunt si copii"? Sa inteleg ca zi de zi, mii de modele in lumea intreaga iti demonstreaza ca , in fond, intr-un final nu-ti ramane decat o iubire comoda si banala, ce poate nici macar sa nu aiba tenta unei iubiri? Si asta e si soarta mea,nu? Si a ta (daca nu esti prins deja in ea)... E trist,nu? Strasnic chiar... E atat de tampit sa vezi ca iubirea pasionala are si ea termen de valabilitate... Si asemenea unui aliment alterat, si iubirea iti poate provoca intoxicatie, daca o fortezi sa fie "buna" odata ce termenul a trecut... Nu as putea sa schimb ceva... In nici o familie... In nici o relatie... Nu cred ca ai putea spune soarelui sa rasara astazi mai tarziu, pentru ca te doare capul... Cred ca inteleg cel putin de ce se intampla anumite lucruri.. Ai mai pretui oare ceea ce ai, daca ar tine o vesnicie? Normal ca nu... Si nu te stradui sa zici ca da... Recunoaste doar... Nu se cere atat de mult,nu? Ai milioane de exemple in fata... Unele mai la indemana ca altele.. Poate te opresti un pic si le analizezi? Poate lasi la o parte, macar pe cateva minute, gandurile abstracte si dorintele infantile? Traieste acum... Simte de parca ai simti pentru ultima data... Stiu, ca ai auzit frazele astea de sute de ori, dar poate le asculti macar o data? Intr-un final, iti va ramane o iubire incomoda, o durere de cap, o monotonie inexplicabila, un "produs alterat" si o dorinta... o mare dorinta de a trai macar inca o data acea dragoste nebuna si pasionala de candva...

3 комментария:

  1. Stii,purik???Chiar de la inceputul anului asta am realizat si eu faptul ca trebuie sa traiesc acum(ziua de miine nici macar nu stiu daca mai urmeaza sa vina)Si-mi place cum traiesc Acum,kiar daca comit multe lucruri care de la o parte par neintelese.Mie imi place!!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Asta contaza, in fond.. sa traiesti pentru tine... pentru dorinte ce poate par banale sau stupide... caci,doar asa esti tu fericita si lumea in jurul tau...

    ОтветитьУдалить
  3. Iubirea adevarata nu devide plictisitoare si monotona. A iubi cu adevarat este ca o carte care o citesti cu drag si nu vrei sa ajungi la final. Numai ca noi oamenii nu stim sa apreciem acele momente pline de flacari. Mereu cautam ceva inegzistent.
    Daca azi ne simtim bine si suntem fericiti nu trebuie sa ne concentram pe maine, ca acel maine e pe vine si mereu traim in viitor. Deci... azi traim ,azi ne iubim ,azi suntem fericiti.
    Pupici Cristi.

    ОтветитьУдалить